12.8.11

THE REASON WHY

GENERAL GENETICS
BOI 104/3E

course content:
1.Introduction and Mendelian Genetic
2.Extension of Mendelism
3.Mitosis and Meiosis
4.Genetic Material
5.Nucleic Acid
6.DNA Replication
7.Transcription
8.Translation
9.Protein Structure
10.Genetic Code
11.Chromosome Structure
12.Gene Regulation
13.Mutation
14.Extranuclear Inheritance
15.Genetic Engineering
16.Statistical Analysis in Genetics
17.Population Genetic
18.Linkage and Genetic Mapping
19.Gene Fine Structure
 
 
 
the reason why kenapa harini aku tak tidur lepas subuh
terbeliak sikit mata tengok list of subjectsss
actually this is the topic of the subject called er General Genetics
yang warna merah topik kritikal yang dari dulu lambat sikit masuk otak
padahal mitosis meiosis tu dari SPM kottt
masuk matrik belajar benda yang sama,continue degree pun ulang lagi


tapi tu lah,orang cakap jangan belajar untuk periksa je
nanti dapat time tu,lepas-lepas dari tu hilang dah
still cannot apply 100% that kind of learning-belajar kerana Allah
 
kut yela nak apply Mendel's Law dalam kehidupan kan
maybe boleh buat cross pasangan suami isteri
nanti anak ikut ke tak muka hensem cantik korang tu
tinggi ikut suami,comel macam isteri.okay tak kelakar.heee


anyway,i guess i should start revising now
since otak dah cuti dekat lima bulan dah hoi
and i hope i will not have any mathematics-related class for this time
pretty pleaseeeee.tapi macam mustahil la kan tak belajar math lansung

okayyyyy.assalamualaikum :)

Not so happy new year

Helllllllllllllloooooooo ONE WHOLE YEAR. ONE FREAKIN YEAR I DIDN'T MANAGE TO WRITE A SINGLE POST! Haha 2018 has been one of my c...