THE REASON WHY

GENERAL GENETICS
BOI 104/3E

course content:
1.Introduction and Mendelian Genetic
2.Extension of Mendelism
3.Mitosis and Meiosis
4.Genetic Material
5.Nucleic Acid
6.DNA Replication
7.Transcription
8.Translation
9.Protein Structure
10.Genetic Code
11.Chromosome Structure
12.Gene Regulation
13.Mutation
14.Extranuclear Inheritance
15.Genetic Engineering
16.Statistical Analysis in Genetics
17.Population Genetic
18.Linkage and Genetic Mapping
19.Gene Fine Structure
 
 
 
the reason why kenapa harini aku tak tidur lepas subuh
terbeliak sikit mata tengok list of subjectsss
actually this is the topic of the subject called er General Genetics
yang warna merah topik kritikal yang dari dulu lambat sikit masuk otak
padahal mitosis meiosis tu dari SPM kottt
masuk matrik belajar benda yang sama,continue degree pun ulang lagi


tapi tu lah,orang cakap jangan belajar untuk periksa je
nanti dapat time tu,lepas-lepas dari tu hilang dah
still cannot apply 100% that kind of learning-belajar kerana Allah
 
kut yela nak apply Mendel's Law dalam kehidupan kan
maybe boleh buat cross pasangan suami isteri
nanti anak ikut ke tak muka hensem cantik korang tu
tinggi ikut suami,comel macam isteri.okay tak kelakar.heee


anyway,i guess i should start revising now
since otak dah cuti dekat lima bulan dah hoi
and i hope i will not have any mathematics-related class for this time
pretty pleaseeeee.tapi macam mustahil la kan tak belajar math lansung

okayyyyy.assalamualaikum :)

Comments

  1. Anonymous12.8.11

    macik ;)
    tu baru general genetics.nanti kau kena ngadap molecular genetics pulakk.haha tapi kan jgn risau laa.lama2 kau mmg akan master dgn all the topics sbb sume tu mmg basic yg budak biotech kena ada.plus, sume topic tu bkaitan dgn subjek2 lain mcm medical biotech,molecular bio etc.tp honestly,genetics agak susah nk skor.kena study hard sket.hehe

    ReplyDelete
  2. ye ke xblaja math... blaja punye tp mgkin bkn sem 1,,,hehehe
    ape2 pun best kowt subjek yg ko da blaja still ko blaja,,,mudah sikit

    ReplyDelete
  3. Anonymous12.8.11

    tinggi ikut suami comel ikut isteri

    untungla anak tuu *sedas*

    ReplyDelete
  4. eka safutri,thanks for the explaination.menakutkannnnnnn


    muezzz,hahaha.aku nak doa banyak2.kalau ada pun tlg la yg simple jee


    mak jemah,tak perasan laaa.serius.haha

    ReplyDelete
  5. Sumpah aq benci ngn sume subjects uh..hahaha...mnmndgkan bio aq B+ je,so aq takkan le terima da DNA,mitosis ke apa ke.haha..tak sngka ko masih snggup.haha..gud luck la weh!!

    ReplyDelete
  6. aku nak hadap dan hadam general and mechanism of DNA & RNA pun naek gila. Quite taff jugak la kan topic ni. Tapi once dah faham sebenarnya senang jeee :DD

    InsyaALLAH boleh. Aku doakan kau, kau doakan aku :)

    Allahumma yassir wala tu3assir~

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts