10 may 2010,kolej matrikulasi melaka :)

welcome to kolej matrikulasi melaka
located on kampung londang :)



first time datang,
three days before hari pendaftaran sebab surat tak sampai kat rumah aku
hoyy gila ke takda surat,aku nak sambung belajar kat mana lagi kalau bukan kat sini.
tapi tengok tahun ni macam lain je siap ada kena print segala bagai lah

okay lupakan.
sebelum datang sini aku memang dah tahu yg KMM adalah first matriks kat malaysia
bukan nombor satu,tapi matriks tertua.hehe
tapi kalau nak kata nombor satu pun boleh kut :p
so macam dah boleh agak bangunan dia macam mana
tapi tak kisah pun sebab kat asrama dulu pun bangunan veteran jugak

minggu orientasi?
erghhhh.tak best kot sebab aku dah la tingkat empat
kena rush turun bawah pulak pagi-pagi
berkumpul pulak dekat astaka yang jauh gilaaaaaa
tak aci sebab astaka dekat dengan blok BOYS
surau pun dekat gila dengan diorang
haihsss.takpa :) surau jauh,pahala insya Allah banyak.ehe
pastu kena pulak pakai tudung bawal warna transparent.hehe.sebenarnya warna krim
boleh tengok macam dalam gambar kat bawah.

yang ni boleh lama-lama sikit.hehehe

group orientasi yang macam LDK tu kena ikut class@praktikum
so my class adalah jurusan sains fizikal yang aku memang tak rela nak further
nak jadi engineer?oh bukan jiwaku laaaa
dan kebetulan geng-geng sekisas majoriti dapat jurusan yang sama jugak
kami beramai-ramailah tukar jadi sains hayat sebab masing-masing
nak jadi doktor muslimah.ecece
maka,takda seorang pun dari kami yang ambik sains fizik
kecuali sorang muslimin niee.carilah sendiri.hehe

 with mentor,puan nik
biology labbbb <3

so,aku transform dari F2P3 kepada H3P5 :)
takdalah susah sangat pun proses nak tukar.leceh sikit jeee
dan saya rasa tak menyesal lansung ambik biology
tapi,kalau lah dapat drop maths.sangat heaven lahhhh oii.
banyak lagi nak cakap tapi aku pun dah boring nak tulis
orang pun mesti macam fed up nak baca kan?

enough talking,toodles and assalamualaikum

picture of the day :)))

p.s : post nie sebab terikut-ikut dengan budak UIA punya cerita orientasi lah nie.

Popular Posts